PUBLICA A INTERNET DE LA MANERA MÉS FÀCIL AMB TELEGRAPH

Avui us ensenyaré una de les eines més senzilles i pràctiques d’Internet. Es tracta de Telegra.ph, un servei de micro publicació de contingut a Internet. Telegraph és un servei de Telegram, la companyia de missatgeria segura que probablement tots coneixeu.

Telegraph

Telegraph és una eina per publicar contingut en línia de manera fàcil, ràpida i anònima. Tan bon punt entrem al servei ens trobem amb tres camps: Títol, autor i contingut. El camp autor és l’únic que no és obligatori. Tot i que el punt fort de l’eina és la seva enorme senzillesa, no ens trobem sense possibilitats: podem aplicar format, imatges i incrustar contingut gràcies a la seva interfície minimalista, i també utilitzar markdown per crear format de manera ràpida i eficaç.

Interfície Telegraph

Interfície Telegraph

Avantatges

  • No cal donar-se d’alta. No hauràs d’escriure la teva direcció de correu electrònic, ni crear usuari, ni recordar cap contrasenya!
  • Instantani i disponible des de qualsevol navegador. Fins i tot pots publicar des del mòbil!
  • Ideal per a publicacions anònimes. Recorda tenir precaució quan ho comparteixis si la teva intenció és l’anonimat.
  • Resultat de lectura fàcil, sense anuncis, i molt poc pes. Això en facilita la ràpida difusió i la facilitat de lectura en qualsevol dispositiu.

Inconvenients

  • Si poses quelcom al camp “autor”, res impedeix a algú altre fer servir el teu nom (fàcil impersonalització).
  • Com que no hi ha compte, només podràs tornar a editar el text des del mateix navegador amb què publiques el text (mentre no esborris la galeta del navegador).
  • Tot i que pots aplicar format, no el pots personalitzar, de manera que els meus telegraph i els teus tenen el mateix aspecte.
  • És de Telegram, així que potser el regne d’Espanya en veta l’ús qualsevol dia.

Exemples d’ús real

Telegraph fa temps que existeix. Us deixo unes quantes mostres (no em pregunteu d’on ho trec), de les quals no en sóc l’autor i no em responsabilitzo del contingut (que són simples exemples vaja):

Com podeu veure, la url generada és el títol i la data, de manera que si ho volem difondre amb facilitat, és important posar un títol curt i sense caràcters especials (el segon enllaç és horrible).

Exemple de Telegraph

Exemple de Telegraph

Telegraph és tan fàcil de fer servir que et pots limitar a escriure-ho tot a un altre lloc i enganxar-ho directament com a contingut. Aquí teniu un exemple on hi ha aquesta mateixa publicació. Tan sols he fet copypaste, he posat el nom i el títol i he clicat publish:

https://telegra.ph/ExempleDocumentalista-11-08

Així doncs, si hi ha quelcom que creus que el món ha de saber, ja no tens excuses. Amb Telegraph podràs crear el teu tutorial ràpid de com crear/hackejar/decorar l’univers i fer-lo volar per Twitter, WhatsApp i Telegram!