Productivitat amb emojis!
Hola, sabeu què és un emoji oi? Jo també! El problema és que molta gent associa l’ús dels emojis exclusivament a aplicacions de xat o xarxes socials. Heu pensat mai en fer-los servir en altres llocs? Parlem-ne!
Calendari
Sempre poso un emoji com a primer caràcter a qualsevol dels esdeveniments del meu calendari. D’aquesta manera, d’un sol cop d’ull en veig l’activitat principal (feina, prendre algo, sopar, oci, aniversari…) i només em cal afegir-hi una paraula. Que perquè vull tenir-ho tant sintetitzat? A part de que visualment m’agrada més, d’aquesta manera aconsegueixo veure-ho tot millor en el meu widget amb vista mensual.
Etiquetes
Utilitzeu etiquetes a Gmail o Google Keep? Jo també! I moltes! Si hi posem emojis podem aconseguir que siguin visualment més agradables, així com crear una segona agrupació (utilitzar el mateix emoji en diverses etiquetes per relacionar-les). Sé que gmail permet agrupar diferents etiquetes dins d’una altra, però quan tenim un email a la safata d’entrada i veiem que té dues etiquetes no ens indica la relació que hi ha entre ambdues etiquetes. Mentres que a Gmail la posició de l’emoji no és rellevant (tenim cert control sobre quines etiquetes veiem al lateral), a Google Keep les poso a darrera de la paraula per no trencar l’ordre alfabètic (aparentment hi ha un ordre entre els emojis, i mai serà el desitjat).
Contactes
Tinc aproximadament un palet de contactes que es diuen Àlex Sànchez, a vosaltres no us passa? Si posem un emoji després d’un nom (evitem posar-ho abans per tal de no alterar l’ordre alfabètic de l’agenda) estem creant una manera ràpida de diferenciar entre diferents contactes. A més, podem utilitzar el mateix emoji en un grup concret per agrupar-los i poder-los cercar per emoji. Un exemple clar serà posar un 💼 després del nom d’un company de feina. Els companys de l’equip de futbol de la teva filla? Emoji. Antics companys de la carrera? Emoji. Aquells contactes de Grinder que no vols esborrar? Emoji. Ens creiem que la nostra memòra és infinita, però no és així. Més val prevenir que curar, i la meva llista de contactes és prou divertida amb els emojis. Per cert, si us decidiu a posar ordre (ja era hora!) als vostres contactes, us recomano fer-ho des de Google Contacts o des de iCloud per tal de facilitar-ne la gestió.
Quan utilitzar emojis
Els emojis no deixen de ser dibuixets que intenten expressar idees, però nosaltres decidim què volem que signifiqui cada emoji en la nostra comunicació interna. Podeu utilitzar emojis de manera privada a les vostres notes, correus o calendari i fer-ho amb la intenció de que si algú ho veu no en sàpiga el significat, o amb intencions estètiques, o buscant optimitzar espai…
Quan NO utilitzar emojis
Molt bé! Ara farem servir emojis a tot arreu! MALAMENT! Com que els emojis són un estàndard unicode que evoluciona cada any hi ha molts dispositius que es queden obsolets i que no els saben llegir. Hem d’evitar utilitzar emojis en el nom de xarxes WiFi i contrasenyes. Molts dispositius no podran llegir correctament el nom de la xarxa, i la contrasenya no sempre la podrem o sabrem introduir si són emojis. O és que vols deixar inútil a la Roomba?!
Per norma general hem de saber que els emojis poden tenir problemes de compatibilitat amb l’altre gent, ja que no sabem quina versió hi ha en els seus dispositius. Així doncs els emojis són una bona eina per enriquir la nostra comunicació interna, privada o la que hi ha en un entorn controlat, mentres que és arriscat posar-los de contrasenya o en entorns on busquem robustesa a les dades.